9/15/2016

At Home - Fall Home Tour 2016 - Part 2

Hello lovely people! For those of you who are new to my blog, welcome to the 2016 Fall Tour - Part 2. If you missed Part 1, you can find it here.Today is the part of my home where everything is happening in our family, but also the place where I invite others into our home to enjoy. It can be as simple as a coffee or a drink, or nice diner in the evening. Those of you that know me know that I love fresh flowers in the house. My favorite flowers are roses and peonies, they look so beautiful in a simple white pitcher or glass vase. Another thing a love is a freshly baked bread. We make bread every day with whole wheat flour and rye flour with lots of seeds, like sesame, sunflower seeds, flax, cumin and chia seeds. Recipe is very simple and it`s baked in about an our or so. Flavour of this bread is just amazing and it`s very healthy. Since I eat this bread, instead ordinary bread from grocery, my stomach doesn`t hurt any more. Pair it with some homemade plum jam and mint tea and you have a perfect start of the day! 

Zdravo dragi ljudi! Za one koji su prvi put na mom blogu, dobro došli u jesenju turu mog doma - drugi deo. Ako niste videli prvi deo, možete da ga pogledate ovde. Danas je na redu deo našeg doma u kome se sve dešava u našoj porodici, ali i mesto gde pozivamo drage ljude na zajedničko uživanje. To može da bude samo kafa ili piće, ili neka lepa večera. Onima koji me znaju poznato je da obožavam sveže cveće u domu. Moje omiljeno cveće su ruže i božuri, prekrasno ukras doma smešten u jednostavan beli bokla ili staklenu vazu. Druga stvar koju volim je sveže ispečen hleb. Mi pravimo hleb svakog dana sa integralnim pšeničnim i ražanim brašnom i puno semenki, kao što su susam, suncokret, lan, kim i čija semenke. Recept je jednostavan i brz za pripremu, tako da svakoga dana imamo sveže ispečen mirisan hleb za oko sat vremena. Pored toga hleb je predivnog ukusa i veoma zdrav. Primetila sam da, od kada ne koristim hleb iz prodavnice i pekare, više nemam stomačnih problema. Još ako se kombinuje sa domaćim pekmezom od šljiva i šoljom toplog čaja od nane, eto savršenog početka dana!
Our dining room is very simple and I like it that way. We are at the table all the time, eating, working, browsing on the internet, so it`s nice to be simple and not overly fancy. Interesting fact is that each time we have people over we end up siting at the table, instead in a living room. People just prefer siting at the table, near kitchen, don`t you agree? Maybe it`t because kitchen is a heart of every home...
Naša trpezarija je veoma jednostavna i to je ono što nam najviše odgovara. Stalno smo za stolom, bilo da jedemo, radimo ili smo za laptopovima, pa je najpraktičnije da se ostane jednostavno i ne previše dekorisano. Zanimljivo je kako i naši gosti više vole da sede u ovom delu prostora a ne u dnevnom boravku. Možda zato jer je i kuhinja blizu, a kuhinja je ipak srce svakog doma.
That`s it! Thank you for letting me share little snippets of how we like to welcome Fall in our home. Of course we all want to decorate it and make it beautiful, but it’s really about spending more time with family and friends and doing it in a cozy and relaxing way.
I to je to! Hvala vam na poseti, uživala sam da sa vama podelim delić svog doma u kome spremno dočekujemo jesen. Naravno da nam je važno da svoj dom dekorišemo savršeno za novu sezonu, ali treba se ipak podsetiti da je stvarno važno samo vreme provedeno sa porodicom i prijateljima u toploj i opuštenoj kući punoj smeha.

Create stunning home for less! Get FREE tips right to your inbox! 
Send Me My Tips! 
Your Email:


Sharing on:

41 коментар:

 1. wow beautiful inspirations, I really love it!:)

  ОдговориИзбриши
 2. Predivnoo :D Obozavam ovakav stil i volim beli namestaj ^^

  www.infashionchains.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 3. Sve je tako lepo osmišljeno!Uživala sam !😊👍

  ОдговориИзбриши
 4. Love it all and especially that fabulous wallpaper in the dining area.

  ОдговориИзбриши
 5. Wow, amazing ♥
  http://goldbeautyyy.blogspot.it/

  ОдговориИзбриши
 6. Kao i prošli put, oduševljena sam!
  I ovo stvarno prekrasno izgleda, jako mi se sviđa. ♥
  IvaFashionDiary

  ОдговориИзбриши
 7. Oduševljena sam!

  http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 8. sve izgleda predivno :D

  https://alafolie-toinsanity.blogspot.hr/

  ОдговориИзбриши
 9. One word. Beautiful. Best wishes, Linda

  ОдговориИзбриши
 10. What a lovely kitchen! I really like it. How beautiful.
  Have a nice day

  ОдговориИзбриши
 11. Nice photos!
  xx
  http://losaway.blogspot.com.es/

  ОдговориИзбриши
 12. Oh very wonderful pics darling!
  xx

  www.sakuranko.com

  ОдговориИзбриши
 13. Draga. zaista nema ljepšeg od okupljanja obitelji i prijatelja u domu i čašćenja domaćim delicijama. Predivno si uredila svoj dom! Zaista odiše toplinom i dobrodošlom atmosferom, a da ne govorim kako je sve uređeno istančanim ukusom :)
  Veliki pozdrav, xoxo!
  Irena - www.chicbyirena.blogspot.hr

  ОдговориИзбриши
 14. So perfect!!!
  Have a good day ❤

  ОдговориИзбриши
 15. So perfect!!!
  Have a good day ❤

  ОдговориИзбриши
 16. Love it!

  http://iameleine.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 17. Predivna ti je kuhinja! Prosto sam oduševljena tvojim dekoracijama, sa jako puno ukusa!

  Kika's blog

  ОдговориИзбриши
 18. I truly love these décor and most of all the content....Thanks for sharing :)

  ОдговориИзбриши